
SW FS/1
Nowy produkt
Gotowy bezzapachowy preparat myjąco-dezynfekcyjny usuwający tłuszcze
Ten produkt nie występuje już w magazynie
Data dostępności:
Swish Food Service gotowy 1L
Gotowy bezzapachowy preparat myjąco-dezynfekcyjny usuwający tłuszcze
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Swish Food Service to gotowy, kanadyjski środek do mycia i dezynfekcji. Zabija bakterie występujące podczas procesu przygotowywania posiłków na masową skalę, jednocześnie usuwając tłuszcze oraz oleje. Produkt na bazie czwartorzędowych związkach amonowych. Stosowany w przemyśle spożywczym, tam gdzie występuje proces produkcji spożywczej, włącznie z chłodniami mięsnymi, magazynami żywności, w przetwórstwie rybnym, drobiowym, mleczarskim, placówkach służby zdrowia itp. Preparat przeznaczony do mycia ręcznego, maszynowego oraz pianowego
Zastosowanie:
W przemyśle spożywczym, tam gdzie występuje proces produkcji spożywczej, włącznie z chłodniami mięsnymi, magazynami żywności, w przetwórstwie rybnym, drobiowym, mleczarskim, placówkach służby zdrowia itp. Preparat przeznaczony do mycia ręcznego, maszynowego oraz pianowego.
Preparat Food Service jest doskonałym środkiem myjącym tłuste powierzchnie.
Do dezynfekcji:
Twarde powierzchnie, podłogi, ściany, wyposażenie stosowane w przetwórstwie spożywczym, blaty stołów, lady, wieszaki wystawowe na mięso, drób, w procesie pakowania warzyw i owoców, chłodnie mięsne w supermarketach, kuchnie lub inne strefy w procesie przetwórstwa spożywczego. Rozprowadzić roztwór na powierzchni na okres minimum 10 min. Preparat nie wymaga spłukiwania, jednakże w przypadku mycia i dezynfekcji powierzchni lśniących w celu uniknięcia powstawania widocznych osadów, zaleca się przed całkowitym odparowaniem preparatu, wytrzeć do sucha lub przemyć powierzchnię wodą pitną.
Pleśń:
W procesie usuwania zapobiegania, pleśni, spryskać pozostawić do wyschnięcia, jednakże w celu osiągnięcia lepszego efektu wizualnego, wytrzeć do sucha lub przemyć zdezynfekowaną powierzchnię wodą pitną.
Sanityzacja powierzchni mających kontakt z żywnością:
Rozprowadzić roztwór na całej powierzchni, pozostawić na 60 sek.
pozostawić do wyschnięcia, jednakże w celu osiągnięcia lepszego efektu wizualnego, wytrzeć do sucha lub przemyć zdezynfekowaną powierzchnię wodą pitną. Przygotowywać świeży roztwór do każdego użycia.
Skuteczność bakteriobójcza:
Na podstawie przeprowadzonych testów preparatu wykazał on wysoką skuteczność bakteriobójczą przeciwko: bakteriom coli, pałeczkom salmonelli, gronkowcowi złocistemu, paciorkowcom i grzybom.
Wartość pH = 12,05-13,05
Pozwolenie na obrót produktem biobójczym:
Decyzja Ministra Zdrowia nr 3514/08
Okres przydatności: 36 miesięcy
Pojemność: 1 l